Žofre: Žao nam je što je MUP zabranio Prajd šetnju, nadamo se da će proći mirno 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žofre izjavio je danas da je šetnja u okviru Nedelje ponosa „demonstracija želje da se ostvari jednakost prava za LGBTQ osobe“, te da je razočaran što je MUP zabranio šetnju, ali da se nada da će skup u subotu, 17. septembra proći mirno i bezbedno.

„Razočarani smo jer je MUP zabranio rutu šetnje. Šetnja je otvorena demonstracija želje da se ostvari jednakost prava za LGBTQ osobe. Zato je voma važno da se održi i nadamo se da će biti pronadjen način da se šetnja održi u miru i bezbedno“, izjavio je Žofre novinarima u Beogradu, a prenela Nova.

Organizatori su juče saopštili da je Ministarstvo untrašnjih poslova odbilo žalbu Evroprajda na policijsku zabranu Prajd šetnje u Beogradu.

Žofre je istakao da u Evropi vlada veliko interesovanje za ovaj događaj i da će u Beograd doći gosti iz cele Evrope uključujući institucije EU.

„Nadam se da će Beograd nastaviti da pokazuje otvorenost i pokaže da je otvoreno mesto gde ljudi mogu da se bore za prava“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari