Zorana Mihajlović: Mora da se utvrdi da li postoji krivična odgovornost kako se ubistva dece ne bi ponavljala u budućnosti 1foto FoNet/Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koodinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, rekla je da je važno da se utvrdi odgovornost u vezi sa ubistvom deteta u Vršcu kako se ovakvi slučajevi ne bi dešavali u budućnosti.

Gostujući na televiziji Hepi Mihajlović je istakla da poslednje informacije ukazuju da tužilaštvo razmatra ovaj predmet, što je kako je navela, važno zbog utvrđivanja odgovornosti.

“Mi smo možda laici, ali je činjenica da je jedno dete ubijeno i to zbog odluke koju je doneo Centar za socijalni rad, koja nije bila adekvatna. Ne možemo da budemo zadovoljni time da se smeni direktor ili da se kazni neko ko je nešto potpisao. Važno je da se utvrdi ako postoje propusti i ako postoji i krivična odgovornost, ne zbog toga što sam ostrašćena, nego da se takvi slučajevi ne bi dešavali u budućnosti jer smo već imali slične slučajeve. Sve što može država je uradila da se suzbije porodično nasilje, ali je očigledno da u centrima za socijalni rad postoji i pitanje kvaliteta kadrova, obuke, svesnosti za odluke koje donose, a pitanje je i raznih uticaja, posebno u malim sredinama, pa možda i moguće korupcije”, rekla je Mihajlovićeva

Podsetimo, prošle nedelje u Vršcu tridesetpetogodišnji muškarac je ubio svoje dvogodišnje dete, a potom izvršio samoubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari