Zorana Mihajlović: Ne okrećimo glavu od nasilja, ono nije privatna stvar 1Ambasador Entoni Godfri u Kladovu Foto: Opština Kladovo

Strategijama za rodnu ravnopravnost i za sprečavanje i borbu protiv rodno zasnovanog nasilja nad ženama i nasilja u porodici imamo sve osnove da budemo još glasniji i uporniji u zajedničkoj borbi protiv svih oblika nasilja nad ženama, rekla je danas u Kladovu potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije je rodno odgovorna vlada koja se trudi da “koliko god može, ostvaruje jednake uslove i za muškarce i za žene”.

– Ne okrećimo glavu od nasilja, ono nije privatna stvar. Rodno zasnovano nasilje je nedopustivo i moramo mu stati na put. Čitav svet obeležava ovih 16 dana aktivizma, svuda postoji nasilje i svi se bore protiv nasilja. Ako svaki dan učinimo jedan korak, sa malo više tolerancije, malo više empatije, malo više ljubavi, sigurna sam da ćemo napraviti velike korake za našu državu – kazala je Mihajlović, koja je predsednica Koordinacionog tela Vlade za rodnu ravnopravnost.

Potpredsednica Vlade danas je zajedno sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem u okviru obeležavanja „16 dana aktivizma rodne ravnopravnosti“ obišla izložbu ručnih radova udruženja „Misija Kreativa“ iz Kladova.

Tom prilikom je ambasador Godfri izrazio podršku akciji 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, kao i Etno mreži čiji je deo i kladovska “Misija kreativa”.

Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić naglasio je da svaki vid nasilja treba prijaviti nadležnim organima.

– Samo tako možemo graditi društvo koje će biti tolerantnije i sigurnije, a našoj deci omogućiti da stvaraju budućnost koja će biti bolja ako danas svi zajedno radimo na tome – zaključio je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari