Zrenjanin danas bez protesta i blokade puteva 1Zrenjanin bez protesta

Raskrsnica kod Linglonga na ulazu u Zrenjanina danas je bila prazna, sem vozila u prolazu. Tamo danas nije bilo okupljanja građana, niti blokade puta.

Ni na drugim lokacijama u Zrenjaninu danas nije bilo protestnog okupljanja građana jer su organizatori prošlonedeljnih blokada, predstavnici Građanskog preokreta, Skupštine slobodne Srbije, Udruženja poljoprivrendika Banata najavili da, u dogovoru sa Inicijtivom Kreni-promeni, privremeno obustavljaju protest.

U Građanskom preokretu, udruženju građana koje je organizovalo prošlonedeljni protest kod Linglonga, ponavljaju svoj stav da građani nemaju razloga za slavlje.

“Treba će nam puno snage, mudrosti, pameti, svega, da nastavimo borbu za demokartsko društvo. Nema razloga za slavlje, ne znamo šta nas dalje čeka. Ovo je samo pauza, nakon poteza vlasti da povuče i menja zakone. Mi smo spremni da ponovov izađemo na ulicu kada to bude potrebno”, rekao je Dušan Kokot.

I Dragan Kleut, koordinator odbora za poljoprivredu Skupštine slobodne Srbije i predsednik Udruženja poljoprivrednika Banata, kaže za Danas da su odustali od protesta do daljnjeg.

Blokade puta nije bilo ni prema Novom Sadu, gde je prošlog vikenda grupa građana Zrenjanisnka akcija protestvovala.

Na pitanje zašto nisu na blokadi, iz Zrenjaninske akcije odgovaraju da prate  ono što radi Inicijativa “Kreni-promeni”, a pošto je trenutno na snazi kompromis oko spornih zakona, nisu videli potrebu da organizuju blokadu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari