Zrenjanin u v.d. stanju: Prve fotelje javnih preduzeća zauzimaju vršioci dužnosti 1Zrenjanin

Na čelu svih javnih preduzeća u Zrenjaninu su vršioci dužnosti, a neki od njih u tom su statusu već godinama.

Na čelu svih javnih preduzeća u Zrenjaninu čelni ljudi obavljaju svoje funkcije kao vršioci dužnosti. Neki od njih, kao prvi čovek Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Predrag Bodiroga, vršilac dužnosti direktora je već nekoliko godina.

Dužnost vrše i direktor JKP „Gradska toplana“ Ilija Svilar, JKP „Čistoća i zelenilo“ Nemanja Milinković i JKP „Pijace i parkinzi“ Aleksandar Martinov.

Na čelu Javne ustanove za urbanizam vršilac dužnosti je Goran Kravarušić, koji se duže vreme nalazio na mestu načelnika Odeljenja za privredu i lokalni razvoj u gradskoj upravi.

Mesto načelnika, nakon što je Kravarušić prešao na mesto vršioca dužnosti direktora, ostalo je prazno i načelnika nema već pola godine.

I na čelu Gradske stambene agencije je vršilac dužnosti direktora Dragomir Radovanac.

Vrršioca dužnosti ima i Javna ustanova „Sportski objekti“, a na tom mestu je od letos Danijel Šebez. Na mestu vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ je glumac Dejan Karlečik, a vršilac dužnosti direktora Narodnog muzeja je Sinša Onjin.

Vršioca dužnosti Vladimira Petrovića ima i Predškolska ustanova Zrenjanin. Petrović je na ovoj funkciji već nekoliko godina.

Zanimljivo je da je na poslednjem skupštinskom zasedanju doneta odluka da se, po isteku redovnog mandata, u status vršioca dužnosti prevedu dvojica dugodišnjih direktora javnih ustanova.

Na čelu Zavoda za zaštitu spomenika kulture ponovo je Milan Kovačević, sada kao vršilac dužnosti, a na čelu Javne ustanove „Rezervati prirode“ Dejan Jovanov, koji je poslednjih nekoliko godina bio na funkciji direktora.

No, nije v.d. status karakterističan samo za javna preduzeća i ustanove. Tek pre mesec dana, gradska uprava dobila je načelnika ali u v.d. statusu. Na to mesto je sa mesta zamenika načelnika došao Miloš Korolija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari