Zrenjaninske organizacije traže zaštitu za porodicu Stankov kojoj je ispred kuće zapaljen automobil 1Foto: SSP

Šest organizacija, koje čine lokalnu platformu Aktivni građani, najoštrije je osudlo nasilje koje se juče desilo u naseljenom mestu Elemir, kada je u dva časa ujutru, ispred porodične kuće u Toze Mrakovića 41, zapaljen automobil predsednika mesnog odbora SSP Dragoljuba Stankova.

Kako navode u „Aktivnim građanima“, oni traže hitnu reakciju policije i tužilaštva i naglašavaju da „Zrenjanin ne sme postati grad u kome je normalno da bilo kom našem sugrađaninu, u sred noći, bude bačen molotovljev koktel na automobil“.

„Opasnost u kojoj se nalazi porodica Stankov ne može biti novost za nadležne organe, jer su im  pojedinici već nedeljama crtali mete na leđima. Naime, Dragoslav Stankov bio je naš gost na januarskoj tribini posvećenoj izborima za Savete u mesnim zajednicama i otvoreno govorio o pretnjama koje su upućivane njemu, njegovim bližnjima i sugrađanima kako se ne bi kandidovali na ovim izborima. Govorili su mu da znaju gde živi i da će mu „doći na kuću“ ako se kandiduje, a izgleda da ni odustajanje od kandidature i budno oko javnosti nisu bili dovoljni da ga zaštite od napada“, navode zrenjaninske organizacije u svom reagovanju.

Oni su istakli da zahtevaju hitnu reakciju policije i tužilaštva, da odgovorne što pre izvedu pred lice pravde i da pruže zaštitu porodici Stankov.

Napad na imovinu predsednika mesnog odbora SSP u Elemiru osudio je i Gradski odbor stranke Zajedno Zrenjanin, koji je paljenje automobila nazvao varvarskim činom.

Tokom jučerašnjeg dana, kada se desio incident prilikom koga nije bilo povređenih, oglasio se i gradski odbor SNS Zrenjanin.

Zrenjaninski naprednjaci su, između ostalog, saopštili da nisu tačni navodi da je vlast zapalila auto Dragoslava Stankova ispred njegove kuće u Elemiru.

„Svakodnevno se bavimo pitanjima i problemima važnim za život građana i trudimo se da ih što efikasnije rešimo. Bitan nam je svaki građanin i upravo zbog toga do poslednjeg atoma snage se borimo za njihovu budućnost. Shodno tome, pozivamo nadležne institucije da što pre reaguju i otkriju počinioce ovog dela“, kaže se su regaovanju SNS.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari