Zrenjaninski mališani masovno trčali “Trku za srećnije detinjstvo” 1Foto: Grad Zrenjanin

Zrenjaninski mališani ulepšali su tradicionalnu humanitarno-rekreativnu manifestaciju “Trka za srećnije detinjstvo”,koja je odražana proteklog vikenda u Zrenjaninu.

Pod sloganom “Imamo cilj, dođi na start!” trčali su i družili se dečaci i devojčice iz Predškolske ustanove i zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola.

Trku za srećnije detinjstvo” organizovao je Crveni krst Zrenjanin, u saradnji sa gradom Zrenjaninom, Sportskim savezom grada Zrenjanina, Savezom za školski sport grada Zrenjanina i Predškolskom ustanovom Zrenjanin, uz ogromnu podršku ,,BIG šoping centra Zrenjanin“.

– Posebno nam je drago što ove godine manifestaciju održavamo u vreme “Evropske nedelje sporta”, u Zrenjaninu, Evropskom gradu sporta. Danas smo svi pobednici,pobednici ste svi vi koji ste odvojili svoje vreme, opredelili se da dođete ovde, da dan provedete na vazduhu, da promovišete sport i da prepoznate ono što je najvažnije,- humanitarni karakter ove akcije i da uvek budete u mogućnosti da vi nekom pomognete, a ne da je vama pomoć potrebna – poručila je Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin.

Manifestacija je imala takmičarski karakter i humanitarnu stranu, sa sadržajima posvećenim zdravlju stanovništva, deci sa posebnim potrebama i socijalno ugroženim kategorijama kroz realizaciju akcije “Sportom za bolje sutra”.

Organizovani su besplatni preventivni pregledi, merenje krvnog pritiska, šećera u krvi i dobrovoljno davanje krvi u transfuziomobilu. Trku su simbolično otvorili i prvi je istrčali članovi Udruženja za pomoć mentalno nedovoljn razvijenim osobama “Suncokret” iz Zrenjanina i njihovi gosti, mladi iz Udruženja “Altruist” iz Žablja.

Oni su zajedno organizovali i Dan sporta za mlade sa intelektualnim poteškoćama i nadmetali se u pet disciplina prilagođenih njihovim mogućnostima.

Manifestacija je podržana od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari