Zrenjaninskim đacima dodeljene Svetosavske stipendije 1Zrenjanin, Foto: M.Pudar/Danas

Organizacija “Svetosavlje” uručila je u Zrenjaninu stipendije đacima i studentima za tekuću školsku godinu a ova vrsta podrške mladima doedljuje se deci iz velikih porodica.

Kako navode u ovoj organizaciji, osnovni uslov za njeno dobijanje jeste da kandidati dolaze iz porodica sa troje i više dece jer “Svetosavlje” želi da ukaže na značaj porodičnih vrednosti.

Za školsku 2022/23 godinu ove stipendije zaslužilo je petoro studenata i 16 učenika srednjih škola sa teritorije grada Zrenjanina i opštine Žitište.

Stipendije je uručio predsednik Organizacije “Svetosavlje” Dragan Vidaković, a svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i članovi Upravnog odbora “Svetosavlja”.

Ovogodišnji fond za stipendiranje iznosio je 1,3 dinara, a iznos pojedinačnih godišnjih stipendija je 100.000 dinara za studente i 50.000 dinara za đake, koje će biti isplaćene u deset jednakih mesečnih rata.

Organizaciju Svetosavlje osnovala je grupa zrenjaninskih prirednika a ovo je dvanaesta godina zaredom kako dodeljuju stipendije madima za školovanje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari