Žujović: Kovid bolnica u Batajnici koštala 40 miliona evra, a stoji prazna, kao i fabrika vakcina 1Dr Dejan Žujović Foto: Privatna arhiva

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste „Dobro jutro Beograde“, pulmolog Dejan Žujović izjavio je danas da je u kovid bolnicu u Batajnici uloženo 40 miliona evra, a da danas „stoji prazna“.

„U vreme pandemije ona je obavila svoju funkciju i njoj je radilo dosta lekara koji su se rovovski borili za živote svojih pacijenata. Međutim, već mesecima stoji prazna, bez ikakve ideje o tome na koji način ovaj objekat može naš zdravstveni sistem najbolje da iskoristi“, rekao je Žujović, prenela je Socijaldemokratska stranka u saopštenju.

Dodao je da se nekoliko kilometara od te bolnice nalazi zgrada namenjena za fabriku kineskih vakcina koja je koštala 10 miliona evra, i ocenio da ta fabrika „nikada neće proraditi“.

„To je potpuni promašaj, a niko ne snosi odgovornost za donošenje ovakvih pogrešnih odluka. Očigledno je da je odluke donosila potpuno neobučena i neadekvatna osoba za takvu vrstu odluka“, ocenio je Žujović.

Rekao je da deo problema nastaje zbog centralizovanog sistema odlučivanja, te je potrebna decentralizacija zdravstvenog sistema i izgradnja, kroz društveni dijalog, održive strategije za oporavak tog sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari