Dejan Žujović: Zdravstvene ustanove ne treba da budu večne čekaonice 1foto FoNet Milica Vučković

Kandidat za gradonačelnika liste „Dobro jutro Beograde“ Dejan Žujović izjavio je danas da zdravstvene ustanove treba da budu mesta za „stvarno lečenje građana, a ne večne čekaonice“.

„Liste čekanja se ne rešavaju saopštenjima ministra zdravlja i pretećim tonom u tim saopštenjima, već ozbiljnom analizom stanja u zdravstvenom sistemu i preduzimanjem jasnih koraka“, kazao je on, prenela je Socijaldemokratska stranka.

U saopštenju te stranke koja sa partijom „Dosta je bilo“ i pokretom „Otete bebe“ čini kolaciju „Dobro jutro Beograde“ piše da je on naveo da je zakonom predviđen jedan lekar opšte prakse i jedna medicinska sestra na 1.600 odraslih građana.

Kazao je da je „u najvećem broju domova zdravlja mnogo više građana od zakonski predviđenog broja usmereno ka svom lekaru“, te da je potrebno zaposliti u tim situacijama veći, „odnosno dovoljan broj lekara“.

Ocenio je da je problem sa listama čekanja povezan sa „lošim odnosom države“ prema zdravstvenim radnicima zbog čega, kako je kazao, lekari i medicinske sestare odlaze iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari