AIK banka i zvanično vlasnik Eurobank Direktne banke 1foto-Aleksandar-Veljković

Nakon što je dobila saglasnost Narodne banke Srbije i drugih regulatornih tela, AIK banka je i zvanično postala vlasnik Eurobank Direktne banke u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju AIK banke, dve banke će u narednom periodu poslovati kao odvojene banke, „bez ikakvih promena koje bi uticale na klijente i usluge koje im ove dve banke danas pružaju“.

„Akvizicija Eurobank Direktne banke predstavlja izuzetno važan korak u našoj strategiji daljeg širenja i jačanja AIK Banke kako na domaćem tržištu, tako i u čitavom regionu. Zahvaljujući preuzimanju Eurobank Direktne, naša banka će postati još važniji oslonac zajednici, sa značajno većim resursima i mogućnostima za dalji razvoj, modernizaciju, inovacije i još bolje usluge za sve naše klijente“, istakao je Aleksandar Kostić, predsednik Upravnog odbora AIK Banke, navodi se u saopštenju uz napomenu da posvećenost klijentima ostaje na prvom mestu.

Nakon završetka ove transakcije, AIK banka će imati tržišni udeo od 13 odsto u ukupnoj aktivi banaka, depozitnu bazu veću od četiri milijarde evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari