Aleksandar Šapić potvrdio: Odlaže se grejna sezona 1Foto: FoNet/Milica Vučković

„Jutros smo na Gradskom veću doneli odluku da u skladu sa vremenskim prilikama i opštom situacijom u svetu i našoj zemlji sa energentima da odložimo početak grejne sezone koja bi trebala da počne u subotu“, rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

On je naveo da je Štab za vanredne situacije ovlašćen da svakog dana prati vremenske prilike i skladu sa tim izveštava elektrane kada bi mogla sezona da krene.

„Iz Hidrometeorološkog zavoda imamo procene da će sigurno sledećih sedam dana će temperature biti iznad prosečnih. To čak ne dozvoljava da se sistem grejanja upali, jer on blokira sam kada je 16, 17 stepeni“, naveo je on.

Naglasio je da je zbog domaćinskog poslovanja važnije kada je hladno da domovi budu topli nego da se zbog formalnosti u subotu kreće sa grejanjem.

„Moramo da vodimo računa o gradu, prilagođavamo se novonastalim situacijama. Građani će biti obavešteni i kada se steknu vremenski uslovi grejna sezona će početi. Svakako će to biti do novembra meseca. Treba da iskoristimo povoljne vremenske prilike, ušteda u novcu će biti velika. Naš zadatak je da kada bude hladno Beograđanima bude toplo“, naveo je gradonačelnik.

Štedeće se, kako je naveo, i na novogodišnjoj rasveti.

„Rasveta će biti postavljena od 15. decembra do 15. januara. Biće uključena samo mesec dana i ograničićemo je na uži, turistički deo grada“, poručio je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari