Američki fond hoće da kupi po 20 odsto Telekoma i Komercijalne banke

Investicioni Riplvud advajzoriz dostavio ponudu srpskoj vladi

Ostavite komentar


  1. Bilo je jasno svakome ko ume da misli da je pitanje trenutka kad ce Vucic i Brnabic da ponude Telekom i Komercijalnu banku na prodaju. Bilo je samo pitanje da li ce biti nudjevina nemcima ili amerikancima.Vazno je samo da bude neprimetno. Pa i ako neko primeti tu je bogati repertoar baronisanja koliko to znaci za bolji zivot gradjana Srbije. Navali belosvetski narode rasprodaja do kraja.

  2. Država prodaje zlatne koke da bi stranci zarađivali i naš narod plaćao one koji su nam uništili državu. Lepo da ne može biti lepše. Kada će država da proda škole i fakultete da nema problema sa štrajkovima.

    1. Problem sa štrajkovima na fakuktetima i u školama je davno prošlo vreme. Profedori fakulteta su smireni velikim primanjima (plata, projekti, tezgarenje po privatnim fakultetima), a nastavnici u školama su smireni malim primanjima, obespravljivanjem i obesmišljavanjem njihovog posla.

  3. Opet AV lažljivi spinovi da se pokrije pljačka građana Srbije preko Telekoma i „kupovine kablovske mreže Kopernikus“, da bi se pod njegovu kontrolu stavile televizije Prva i O2.

  4. Treba videti ko stvarno stoji iza fonda, da se ne ispostavi da je neki naš „kontroverzni biznismen“ !

  5. Опала вредност за 150 милиона од 2011 до 2018год. Јели и зато криви ови „пре“!? Овог чуда у Србији никад краја! Сачувај нас Боже.

  6. Zašto bi bili alergični na novac, treba uzeti Americi svaki dinar i našu zemlju bogatiti

  7. Nista ne razumem. Sadasnja SNS VLAST posluje iskljucivo sa funkcionerima, bivse americke DEMOKRATSKE administracije, jer Dz. Keri je bio drzavni sekretar Stejt departmenta kod Obame. A ovamo drvlje i kamenje na „ZUTE“ demokrate: Djilasa, Tadica, Pajtica, Lutovcai sta ti ja znam. Jos pride A.Vucic malo malo pa objavi kako ce se bas ovih dana sastati sa Trampom i porazgovarati malo o Kosovu.
    Samo znanja radi, u Americi je od juce u centralnim medijima top tema rad FONDACIJE Bila i Hilari Klinton, gde se ispituju sve donacije, a narocito one iz 2016. godine. Bil Klinton je te godine prikupio 68 miliona dolara od raznih donatora, spekulise se da je i A.Vucic bio jedan od njih. A te pare je navodno trosio za podmicivanje nekih sluzbenika vlasti u funkciji predsednicke kampanje njegove supruge Hilari. Ne bi bilo dobro da se tu negde potkaci i sadasnji predsednik Srbije AV, jer u Americi optuzba za korupciju je jako opasna i tesko se od nje spasiti. A kad Amerikanci nekog negde uhvate i za malu sumu, recimo DVA MILIONA DOLARA, oni mu posle sude i za deset puta vecu .Na primer 20 posto od neke banke kao sto je KOMERCIJALNA , ili isto toliko od Telekoma, koji takodje ima banku MTS.

  8. Ako hoces kao Diktator da vladas centralnoamerickom kolonijom, to vlasnicima kolonije mora da se plati. Znate li odakle dolazi izraz: ‘Banana Republika’?! Pocetkom 20 veka americke korporacije (danasnji ‘Dole’, ‘Del Monte’ i drugi) su se sa ogromnim novcem sjurili u Centralnu Ameriku i pokupovali svu zemlju na prodaju od velikih zemljoposednika, praveci ogromne plantaze juznog voca (Banana, je’l da …). Kako se profit pokazao odlican, oni su i dalje nastavili da otkupljuju zemlju, ali od sve sitnijih vlasnika, da bi na kraju, 70′ i 80’ih, sa zemlje oterali i one sa bastama od po par ari. Danas imate situaciju da Amerika poseduje po 80% obradjene zemlje u Haitiju, Salvadoru, Gvatemali i Hondurasu, dok nezaposleno i izgladnelo stanovnistvo (na plantazama rade masine), pokusavaju da preskoce zid na americko-meksickoj granici, kao sto vidimo ovih dana. …. Mi nemamo plantaze i Banane, ali imamo par firmi koje su hranile drzavu. One moraju da odu. Jer ‘tako hoce Amerika i MMF’?! … A mi, … na neciji ‘zid’ … ?!

      1. Izraz ‘banana republika’ je rezultat akcije PR maga, Edvarda Berneza i zanimljiviji je nego sto se ovde spominje. Stavise, predlazem da pogledate online dokumenatarac Century of self i saznate vise.

  9. Telekom sa Koperikusom vredi sada bar 10 milijardi evra. Kad je kupio Kopernikus za 200 miliona onda je to njegova prava vrednost.
    Zašto telekom ne proda tih 20% akcija i te pare uloži u razvoj nego ih čuva da ih novi vlasnik dobije gratis.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.