APR: Od 7. do 12. februara pokrenut postupak prinudne likvidacije 3.581 firme 1Foto: K. Bondžulić/Danas

U Agenciji za privredne registre je od 7. do 12. februara, po službenoj dužnosti, pokrenut postupak prinudne likvidacije 3.581 privrednog društva, saopšteno je danas iz te institucije.

Nadležni Registrator nadležan za vođenje Registra privrednih subjekata je doneo akta o pokretanju postupka prinudne likvidacije i istovremeno objavio oglase o prinudnoj likvidaciji u trajanju od 60 dana, u skladu sa članom 547 stav 4. Zakona o privrednim društvima.

Rešenja registratora u papirnoj formi poslata su putem pošte na registrovane adrese sedišta privrednih društava, a elektronska forma registratorove odluke, zajedno sa oglasom o pokretanju prinudne likvidacije, objavlјeni su na internet stranici Agencije.

Objavlјenim dokumentima pristupa se unosom matičnog broja ili poslovnog imena društva u pretraživače: Pretraga oglasa i obaveštenja za registrovane subjekte ili Pretraga privrednih društava.

Od dana objavlјivanja oglasa o prinudnoj likvidaciji, društvo ne može da registruje promene podataka u Registru privrednih subjekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari