Bastać: Vesić potvrdio da će bez tendera izgradnju metroa dobiti kineska firma

Ostavite komentar


  1. Sanjajte metro samo. NEce ga dobiti niko, ni Kinezi ni niko. To je projakat nemoguc za Srbiju trenutno

      1. I šta da vidimo? Nekoliko ružnih i polunaseljenih zgrada, ni blizu onome što su prikazivali na maketi! Ako je to tebi uspeh, onda ništa.
        Ali sve i da su sve napravili kako je bilo na maketi, jedan projekat metroa je neka sasvim druga i daleko komplikovanija priča od stambenih zgrada!
        Mada, prednost mu je da može mnogo da se krade jer je sve lepo i zgodno pod zemljom, tako da ne može, kao na Trgu, svaki prolaznik da vidi šta su isfušerisali.

      2. Ko je sta pricao za taj Bg na vodi? A zasto ne bi bilo moguce sagraditi par zgrada na par 10 spratova? To bar nije tesko. A metro je neka druga prica. Veliki gradovi sa ,nogo para su ga gradili i po 10 ili 15 gocina. Cak i 20 neki.

  2. Za pedeset godina Beograd je promenio četiri zvanična koncepta metroa. Mozda je ovako najbolje,treba vec jednom da se krene sa izgradnjom.

  3. Pa rekao je bivši predsednik Nikolić, da će žuta rasa piti vodu iz Moravu, a izgleda, prema trendu, i iz ostalih rekaa u Srbiji!

  4. Jedini razlog zašto vlast gura priču o „metrou“
    Je taj što hoće da sa Karićem i mafijom prave stambene blokove u makišu čime metro kso ima više smisla .
    Znači u pitanju je još jedan grabež zemljišta u privatne džepove snsa i saveznika a dalje siromašenje gradjana Srbije koji nemaju mora i jezera a ovi nam otimsju sada reke

  5. Svi projekti koje radi sadasnja vlast su u planu vec decenijama.
    Metro je vec do pola uradjen 70-tih, ali je vojska SFRJ sve pretvorila u ‘drzavnu tajnu’ i preusmerila radove na megalomanska sklonista i bunkere…
    Pogledajte video ‘Beograd u 21. veku’ ma YouTube – to je snimljeno 1974 (ili tako negde) – sve sto se radi sada…

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 9

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.