Beogradske elektrane: Pripreme kućnih grejnih instalacija da budu završene do 30. septembra 1Foto: Shutterstock/Zvone

Pripreme kućnih grejnih instalacija za grejnu sezonu treba da budu završene do 30. septembra, saopštile su danas Beogradske elektrane.

Prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, kućne grejne instalacije objekta održava vlasnik, odnosno organ upravljanja stambenom zgradom i one se moraju održavati u ispravnom stanju.

Na početku svake grejne sezone najveći broj prijava kvarova odnosi se na negrejanje celih objekata, a najčešći uzrok tome su prazne instalacije koje nisu ponovo napunjene nakon završetka radova na unutrašnjim instalacijama u toku letnjih meseci, navele su Beogradske elektrane.

Apelovali su na upravnike stambenih zajednica koji imaju razlog da sumnjaju da su grejne instalacije u njihovim zgradama prazne da se u narednim danima obrate preduzeću.

Ukoliko su u letnjem periodu u stanovima izvođeni radovi na unutrašnjim grejnim instalacijama ili upravnici iz nekog drugog razloga veruju da nema vode u grejnim instalacijama objekata koji su u njihovoj nadležnosti, potrebno je da se obrate Servisnom centru grada Beograda pozivom na 11-0-11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari