Šta je razlog kašnjenja i otkazivanja polazaka BG voza i kada će se saobraćaj normalizovati? 1Foto: Aleksandar Roknić

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana pojedini vozovi BG voza kasnili su i po 40 minuta, a neki polasci su i otkazani, što je uticalo na brojne putnike koji koriste ovaj vid prevoza.

Srbijavoz je na svom internet sajtu putnike obavvestio o kašnjenjima i otkazanim polascima, uz objašnjenje da je poremećaj uzrokovan tehničkim razlozima, odnosno kvarovima na infrastrukturnim kapacitetima, ali precizniji uzrok dvodnevnog ispadanja iz redovnog rasporeda polazaka nije objavljen.

U Srbijavozu za Danas kažu da je problem „infrastrukturne prirode“, odnosno da je za njega odgovorna kompanija Infrastruktura železnice Srbije, sestrinsko preduzeće nastalo podelom nekadašnje Železnice Srbije na zasebne celine.

U tom preduzeću pak navode da je, usled vremenskih neprilika i jakog olujnog vetra, u ponedeljak u 22.50 časova, na takozvanom desnom banatskom koloseku, kod Karađorđevog parka u Beogradu, limeni predmet pao na vozni vod i znatno oštetio kontaktnu mrežu na ovom delu pruge.

„Zbog toga se saobraćaj odvijao jednokolosečno, i to po levom koloseku između Beograd Centra i Pančevačkog mosta“, objašnjavaju u Infrastrukturi železnice Srbije.

To je, kako dodeju, prouzrokovalo kašnjenja u funkcionisanju beogradske gradske železnice BG Voz.

Šta je razlog kašnjenja i otkazivanja polazaka BG voza i kada će se saobraćaj normalizovati? 2
Foto: Aleksandar Roknić

Najavljena normalizacija saobraćaja BG voza, ali vozovi i danas kasne

„Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije su tokom prethodnog dana i noći radile na otklanjanju oštećenja na kontaktnoj mreži, a te aktivnosti nastavljene su i danas“, kažu u ovom preduzeću.

Završetak radova na popravci oštećene kontaktne mreže, a samim tim u puna normalizacija saobraćaja BG Voza, kako kažu, očekuje se tokom današnjeg dana.

Podsećamo, juče je Srbijavoz objavio da će pojedini vozovi kasniti, a neki polasci su u potpunosti otkazani.

Tako su vozovi koji polaze iz Resnika za Zemun u 09.01 časova, i iz Ovče za Beograd centar u 09.14 časova u potpunosti otkazani i nisu saobraćali.

Takođe, otkazan je i raniji polazak voza koji je iz stanice Beograd centar (Prokop) za Ovču trebalo da krene u 08.20 časova, kao i voza koji je trebalo u 7.03 da pođe iz Zemuna za Resnik.

Ovo se nastavilo tokom jučerašnjeg dana pa tako ni vozovi koji polaze iz Ovče za Resnik u 17.22 časova i iz Resnika za Ovču u 18.31 časova, nisu saobraćali.

Međutim, vozovi kasne i danas.

Voz koji polazi iz Rakovice za Ovču u 07.40 časova i iz Ovče za Rakovicu u 08.52 časova, nije saobraćao, a putnicima je poručeno i da može doći do kašnjenja vozova i na relaciji Resnik-Ovća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari