Bivšim radnicima fabrike 'Solid' isplaćene zaostale plate i povezan radni staž 1Foto: J. Patarčić/Danas

Predsednik Saveza samostalnih sindikata grada Subotice Ištvan Huđi izjavio je danas da su svim bivšim radnicima subotičke fabrike „Solid“, koja je otišla u stečaj pre četiri godine, konačno isplaćene zaostale plate, i da im je povezan radni staž od 2015. do 2019. godine.

On je podsetio da je 2019. godine proglašen stečaj ovog preduzeća, a da je Sindikat grada Subotice i lokalni ombudsman imao veliku ulogu u rešavanju ovog problema za 200 radnika.

„U iznosu od devet minimalnih zarada svakom radniku koji je potpisao rešenje je na tekuće račune isplaćeno oko 270.000 dinara.

U pitanju je rešenje Vlade Srbije da se sredstva iz budžeta uplate u republički PIO fond preduzećima u vreme privatizacije, gde je staž ostao otvoren, a gde su radnici ove fabrike odlaskom u stečaj oštećeni“, rekao je Huđi novinarima u sedištu sindikata.

On je pozvao sve radnike ove fabrike koji su samostalno uplaćivali staž u PIO fond da bi povezali nedostajuće godine, da se jave sindikatu kako bi se obavio povraćaj sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari