Brnabić o projektu "Jadar": Treba da iskoristimo sve šanse za bogatiju Srbiju 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da projekat „Jadar“ predstavlja veliki potencijal za našu zemlju, zbog čega je potrebna odgovorna i ozbiljna debata parlamentaraca u kojoj je neophodno voditi računa o interesima Srbije.

Ana Brnabić je istakla da treba da iskoristimo sve šanse za bogatiju Srbiju, kao i da ne možemo da se odričemo svojih potencijala za brži rast i razvoj.

„Rio Tinto je izašao sa tom studijom o proceni uticaja na životnu sredinu i to su ozbiljni dokumenti, koje su radili neki od najeminentnijih profesora i stručnjaka iz zemlje i inostranstva. Mi ćemo u svakom smislu braniti interese Srbije, kako u ekonomskom smislu, tako i u smislu bogatstva i većih plata i penzija i svega onoga što projekat može da donese čitavoj Srbiji, a posebno Loznici, Krupnju i okolini“, rekla je Branbićeva za televiziju Hepi, prenosi RTS.

Prema njenim rečima, dobro je što su se u procenu studije uključile i evropske institucije. „Drago mi je što su se uključile najvažnije i najpozvanije institucije koje se brinu o zaštiti životne sredine, da pogledaju i da kažu da li to može da se uradi u skladu sa najboljim evropskim i svetskim standardima ili ne može“, naglasila je Brnabićeva.

Predsednica Skupštine navodi da je litijum put ka zdravijem energetskom sektoru i održivim oblicima proizvodnje.

Dodaje da je jako važno da o ovoj temi pozicija i opoziciji zajedno diskutuju, jer, kako ističe, u parlamentu ne smeju da postoje tabu teme.

„Mi kao parlamentarci ne smemo da stavljamo glavu u pesak. Hajde da odgovorno razgovaramo o svemu onome što se tiče građana Srbije i da prema njima pokažemo poštovanje i da na kraju krajeva razmotrimo šta je to što mi moramo da uradimo, a da Srbija nastavi putem napretka i progresa“, naglasila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari