Brnabić sa delegacijom Atlantskog saveta: SAD trenutno najznačajniji partner Srbije u razmeni usluga 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su SAD „trenutno Srbiji najznačajniji partner u razmeni usluga“, i da sve više američkih kompanija dolazi da ulaže „zbog značajno unapređenog poslovnog ambijenta“.

Kako je saopšteno iz vlade, Brnabić se danas sastala sa članovima delegacije Atlantskog saveta i rekla da je Srbija čvrsto opredeljena da unapređuje sveukupnu bilateralnu saradnju sa SAD.

Govoreći o situaciji u regionu, Brnabić je istakla da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti i intenziviranje saradnje u svim oblastima, navodi se u saopštenju.

Ona je ocenila da se Inicijativa Otvoreni Balkan pokazala kao „veoma efikasan format, jer omogućava povezivanje i saradnju regiona, brži protok ljudi i robe, kao i sveukupni napredak koji treba da obezbedi mir i stabilnost.“

„Premijerka je i ovom prilikom istakla neophodnost striktnog i neselektivnog ispunjenja svih ranije dogovorenih obaveza u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a pre svega, preuzetih obaveza u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština“, piše u saopštenju.

Takođe se navodi da je viši direktor Evropskog centra Atlantskog saveta Jorn Flek preneo namere ove organizacije da doprinese očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, kao i boljoj regionalnoj saradnji i povezanosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari