Brnabić: Svako ministarstvo, lokalna samouprava i javno preduzeće moraju da ispoštuju rokove projekata 1Foto: FoNet/Ana Paunković

U prvom ovogodišnjem tromesečju došlo je do oporavka industrijske proizvodnje i do rasta u sektoru usluga, konstatovano je na današnjoj sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), kojoj je predsedavala premijerka Ana Brnabić.

Istaknuto je da su spoljna trgovina i energetika ostvarile rast i da su kapitalni projekti realizovani u značajnijem kapacitetu, posebno u oblastima putne i železničke infrastrukture, navodi se u saopštenju.

Predsednica Vlade je naglasila da je svaki projekat važan i da svako ministarstvo, lokalna samouprava i javno preduzeće moraju predano da rade kako bi se ispoštovali rokovi za završetak projekata, u cilju ostvarenja većeg privrednog rasta.

Kada je reč o poljoprivrednoj proizvodnji, na sednici je zaključeno da je potrebno pronaći nova tržišta za izvoz pšenice, kukuruza i malina, a poseban akcenat je stavljen i na dodatne podsticaje stočarstvu i eAgraru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari