Brnabić: Srbija bi trebalo ove godine da dostigne privredni rast od 2,5 odsto 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Peđa Vučković

Srbija bi 2023. godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto i zbog toga je važno nastaviti trend privrednog rasta u trećem i četvrtom kvartalu“, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), a saopštila Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ona je rekla da su industrija i građevinarstvo oblasti koje su ključne za ostvarivanje privrednog rasta, kao i da je u drugom kvartalu zabeležen rast od 1,7 odsto, što je u skladu sa očekivanjima.

Na sednici je, kako je navedeno, naglašen napredak ostvaren u građevinarstvu i bržem izdavanju građevinskih dozvola, što je od važnosti za kapitalne projekte i privatne investicije.

Govoreći o najznačajnijim projektima, Brnabić je istakla da je svaki projekat važan i da svako ministarstvo, lokalna samouprava i javno preduzeće mora predano da radi kako bi se ispoštovali rokovi za završetak projekata, a sve u cilju ostvarenja većeg privrednog rasta.

Posebno je istaknuto da će novi projekti, poput početka radova na infrastrukturi za EKSPO 2027. godine, doprineti dodatnom privrednom rastu do kraja godine.

Brnabić je istakla da oblast turizma beleži rast, koji se pre svega ogleda u većem broju noćenja stranih turista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari