Brnabić: Za moju Vladu je na priču o litijumu stavljena tačka 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/Peđa Vučković)

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je za njenu Vladu na priču sa litijumom stavljena tačka.

„Imamo izbore, ko zna koga će ljudi da izaberu, ako izaberu ove nasilnike koji su protiv nasilja biće stavljena tačka na sve“, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara da li je taj projekat u Jadru kod Loznice i dalje aktuelan.

Ona je u obraćanju medijima povodom biračkih spiskova, upitala „da li je loše što Srbija treba da bude sa EU u partnerstvu u vezi kritično važnih sirovina“.

„Ja mislim da je to dobro, litijum nije jedina strateški važna sirovina za EU, tu je mislim i magnezijum, ne vidim šta je problem da potpišemo ugovor o strateškom partnerstvu za bilo šta“, rekla je premijerka.

Dodala je da nedavno potpisani memorandum „ima veze sa strateškim sirovinama koje ima Srbija i koje ima EU i mogu da ih dele i razmenjuju kako bi obostrani razvoj bio jači“.

Na pitanje da li je tačno da je Vlada angažovala, kako je objavio Ekološki ustanak, Rendon grupu i Džona Rendona za promociju projekta „Jadar“ Brnabić je rekla da nema tu informiju i da ne zna ko je taj čovek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari