Broker: Telekom emituje evroobveznice do 500 miliona evra 1Foto: Mirjana Stevanović

Nacionalni telekomunikacioni operater Telekom Srbija sazvao je vanrednu Skupštinu akcionara za 4. maj, a glavna tačka dnevnog reda je donošenje odluke o emisiji dugoročnih hartija od vrednosti na medjunarodnom finansijskom tržištu, saopštila je danas brokerska kuća Momentum.

Kako je navedeno, kompanija planira da emituje obveznice u visini do 500 miliona evra, a predloženom odlukom se sva ovlašćenja u pogledu detalja emisije prenose na Nadzorni odbor.

Tako bi Skupština akcionara trebalo da ovlasti Nadzorni odbor da utvrdi vrednost emisije obveznice, maksimalno 500 miliona evra, njenu ročnost i što je najvažnije kuponsku stopu i stopu prinosa.

Kako je iz uprave najavljeno, kompanija bi prikupljeni novac trebalo da uloži u dalji razvoj optičke infrastrukture, mobilnu mrežu i širenje Telekoma.

Telekom još nije objavio finansijske izveštaje za prošlu godinu, a na kraju 2020. godine kompanija je bila visoko zadužena sa neto dugom od oko 160 milijardi dinara, odnosno 1,4 milijarde evra, navela je ta brokerska kuća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari