Budžet i zarada proizvođača Vladi važniji od potrošača

Povećanje cene električne energije u Srbiji tokom grejne sezone nekorektno prema građanima

Ostavite komentar


  1. Ukinuti sve takse, akcize, naknadu bogatim proizvodjacima struje (iz obnov;jivih izvora) i da jednom znamo kako je to kod nas struja najjeftinija. Moj racun za decembar 2062 din za 186 kw struje od toga 147 skupe i39 jeftine. To je 9,43 evra za 100 kw. To je potrosnja u najjeftinijoj zelenoj zoni.. Sta je sa onima iz plave i crvene zone. Gospodo novinari bar vi dajte prave informacije. Poskupljenje od 470% za gospodu da sto pre povrate ulozena sredstva nema nikakvog opravdanja. Mi tu struju prvo platimo njima da je proizvedu a onda EPSu kad je potrosimo. Ima EPS MNOGO nacina da uveca svoje prihode samo treba da su pravi ljudi na pravom mestu. Pvo spreciti keradju, smanjiti ogroman broj direktora, pa naknade politicatrima u upravnim i nadzornim odborima, pa se prica da ima mnogo koji primaju plate a neznaju ni gde im je kancelarija i tako dalje. DZabe povecanje penzije od nepunih 6% kad mi sve drugo poskupi,

Ostavite komentar


Ekonomija

"Nije normalno da gurate firmu koju ste vi osnovali u propast, a da plaćate privatnu firmu za isti posao": Šta bi privatizacija GSP-a značila za grad, a šta za građane? 10

„Nije normalno da gurate firmu koju ste vi osnovali u propast, a da plaćate privatnu firmu za isti posao“: Šta bi privatizacija GSP-a značila za grad, a šta za građane?

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić još ranije najavio je da će neke od linija gradskog prevoza na potezima od „100“ do „700“ biti prepuštene privatnim prevoznicima. Međutim sindikati GSP-a protive se ovoj ideji i najavljuju proteste i blokade ukoliko ne dođe do razgovora o ovoj temi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.