CBK: Komercijalna banka AD, Filijala u Mitrovici dobrovoljno prekinula delatnost zbog likvidacije 1foto EPA-EFE/ĐORĐE SAVIĆ

Centralna banka Kosova (CBK) je danas saopštila da je delatnost  Komercijalne banke AD Beograd – Filijala u Mitrovici obustavljena dobrovoljno – zbog likvidacije.

 

CBK je rekla da je ta odluka rezultat nadzornog dijaloga u periodu avgust-septembar 2023. godine, koji je rezultirao Planom dobrovoljne likvidacije.

„Ovaj plan je, posle revizije, dobio saglasnost CBK-a 6. oktobra 2023. godine, da bi se zaključio odlukom od 9. januara 2024. godine zatvaranje filijala i svih ekspozitura u Republici Kosovo, koja stupa na snagu 31. januara 2024“ – piše u saopštenju.

Posle isteka roka za poslovanje s građanima 31. januara 2024. godine, svi bankarski depoziti građana su zatvoreni, pa je CBK obustavila delatnosti filijale te banke na Kosovu.

Dodaje se da je „Komercijalna banka AD Beograd Filijala u Mitrovici dobila od CBK licencu za rad 2007. godine i poslovala je sa filijalom u Mitrovici i osam ekspozitura na teritoriji Kosova“.

CBK je procenila da je dovoljan broj bankarskih kancelarija, finansijskih i nebankarskih institucija koje zadovoljavaju potrebe srpske zajednice na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari