Cene stanova se ne smiruju: Koliko je plaćen najskuplji stan u Srbiji? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Najskuplji kvadrat stana u Srbiji u prvoj polovini godine prodat je po ceni od 11.475 evra u Beogradu na vodi, navodi se u izveštaju Republičkog geodetskog zavoda o tržištu nekretnina u prvom polugodištu 2023. godine.

Najskuplji stan u prvih šest meseci takođe je kupljen u Beogradu na vodi i koštao je čak 2,6 miliona evra.

Najskuplja kuća prodata je na opštini Savski venac u Beogradu za 4,8 miliona evra, a u istoj opštini plaćeno je i najskuplje parking mesto – 58.400 evra.

Najveća prosečna cena starogradnje u ovom periodu iznosila je 3.057 evra po kvadratu i ostvarena je na opštini Stari Grad. Najskuplji kvadrat u starogradnji je prodat na istoj opštini i to za 6.000 evra.

Prosečna cena kvadrata stare gradnje na Vračaru je iznosila 2.825 evra, na Savskom vencu 2.505 evra, a na Novom Beogradu 2.377 evra.

Kada se radi o novogradnji dominira Savski venac sa prosečnom cenom od 4.188 evra evra za kvadrat. Prosečna cena kvadrata nove gradnej na Starom Gradu iznosila je 3,402 evra, a na Vračaru 2.930 evra.

Cene stanova u Beogradu u staroj gradnji u prvoj polovini ove godine u odnosu na isti period prošle godine povećane su za 18 odsto, dok je novogradnja poskupela devet odsto.

Stanovi u Novom Sadu poskupeli su još više, 22 odsto starogradnja, a 12 odsto novogradnja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari