“Čisto i sigurno” u objektima turističko-ugostiteljskog sektora kladovske opštine 1Foto: J. B. K.

U Kladovu će u sredu 15. juna za zaposlene u hotelima, restoranima, pružaocima usluga privatnog smeštaja, kao i zaposlenima u ustanovama kulture biti organizovana obuka „Primena zdravstveno – higijenskih mera u objektima turističko – ugostiteljskog sektora – nova normalnost“.

Kao odgovor na izazove koje je pandemija kovida 19 stavila pred turistički sektor, projekat “EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam” je u svoje aktivnosti stručne podrške i jačanja kapaciteta uvrstio i podršku dobrovoljne sertifikacione šeme “Čisto i sigurno” koju sprovodi Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede Srbije HORES.

– Ova mera ima za cilj da se već razvijeni zdravstveno-bezbednosni protokoli u turizmu primenjuju i u postkovid periodu. Pozitivna iskustva koja su turistički radnici stekli tokom pandemije kovida treba da budu osnova za buduće izazove u borbi protiv eventualno novih epidemija – objašnjavaju u Turističkoj organizaciji opštine Kladovo koja sa HORES-om organizuje obuku.

Obuka je namenjena zaposlenima u hotelima, restoranima, pružaocima usluga privatnog smeštaja, kao i zaposlenima u ustanovama kulture.

Polaznicima će stručno predavanje održati zdravstveni radnici, a za sve učesnike su obezbeđeni odgovarajući materijali odnosno operativne smernice i upustva za izradu protokola za upravljanje kovidom 19 u sektoru turizma, ugostiteljstva i kulture.

Po završetku obuke, polaznici će naknadno dobiti sertifikat kao potvrdu da su osposobljeni za prihvat gostiju u uslovima pandemije prouzrokovane kovidom 19.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari