Članarina u PKS 1.500 evra 1

Predsednica Izvršnog odbora Banke Inteza Draginja Đurić izabrana je danas za predsednicu Odbora za bankarstvo Privredne komore Srbije (PKS), a predsednik Izvršnog odbora kompanije Dunav osiguranje Mirko Petrović izabran je za predsednika Odbora za osiguranje.

Za zamenika predsednika Odbora za bankarstvo izabran je predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksander Piker, a za zamenika predsednika Odbora za osiguranje izabran je predsednik Izvršnog odbora „Viner štediše“ osiguranja Zoran Blagojević.

Ovi odbori su formirani u okviru Udruženja za bankarstvo, osiguranje i druge finansijske institucije PKS.

Želim da budemo podrška srpskoj privredi i ekonomiji. Da imamo novu viziju zahvaljujući novim mladim snagama u PKS, rekla je Đurić.

Petrović je rekao da će se truditi da funkciju predsednika Odbora za osiguranje obavlja odgovorno i savesno.

Nova uloga PKS značajna je i za industriju osiguranja, rekao je Petrović.

On je dodao da bi i bankarstvo i osiguranje morali da budu u funkciji privrede i celokupnog društva.

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da je konstituisanje i funkcionisanje ovih odbora posebno važno zbog velikog uticaja finansijskog sektora na ekonomska kretanja i razvoj privrede, kao i za dalji privredni razvoj i rast proizvodnje i izvoza.

Osim valjanog i predvidivog regulatornog okvira neophodan je snažan i stabilan finansijski sektor kao važan element poslovne klime koji će svojim proizvodima i uslugama podsticati razvoj i jačanje konkurentnosti realnog sektora, rekao je Čadež na zajedničkoj sednici Odbora za bankarstvo i Odbora za osiguranje.

On je rekao da je PKS, kao asocijacija koja okuplja i zastupa celu privredu, najbolje mesto za sinergiju aktivnosti i dijalog kompanija i svih poslovnih segmenata.

Čadež je na sednici ovih odbora rekao i da će maksimalna mesečna članarina u PKS za banke ubuduće biti 1.500 evra što je 11 puta manje nego sada.

Direktor Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama Narodne banke Srbije Đorđe Jevtić rekao je da je 2016. bila relativno dobra poslovna godina.

Imamo zadovoljavajuće pokazatelje u svim segmentima kada su u pitanju ova dva tržišta. Bankarski sektor je dobro kapitalizovan i likvidan, a tržište osiguranja ostvaruje stope rasta koje su karakteristične za tržište gde se prepoznaje potencijal. Te stope rasta su veće nego one koje se ostvaruju na tržištu bankarskih usluga, rekao je Jevtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari