Đedović Handanović: 17 miliona dinara za subvencije unapređenja energetske efikasnosti u opštini Palilula 1Foto: Emilija Jovanović/MRE

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović rekla je danas da je Ministarstvo u saradnji sa beogradskom opštinom Palilula 2023. godine izdvojilo više od 17 miliona dinara za subvencije unapređenja energetske efikasnosti u domaćinstvima, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je tokom posete dva domaćinstva u gradskoj opštini Palilula, u kojima su završeni radovi na energetskoj sanaciji zahvaljujući subvencijama resornog ministarstva i lokalne samouprave, kazala da su na Paliluli potpisana 154 ugovora.

Đedović Handanović je ukazala na to da se tokom aprila očekuje raspisivanje novog javnog poziva za jedinice lokalne samouprave, a zatim tokom leta i za građane.

Apelovala je da se svi gradovi i opštine prijave na ovogodišnji javni poziv, jer Ministarstvo ima dovoljno sredstava, a da je interesovanje građana ogromno.

„Nadam se da će se i druge gradske opštine iz Beograda prijaviti kako bi što veći broj Beograđana dobio subvencije“, poručila je ministarka.

Ona je podsetila da je u saradnji sa Svetskom bankom obezbeđeno dovoljno novca za subvencionisanje mera energetske efukasnosti i da će u roku od četiri godine oko 50.000 domaćinstava biti energetski sanirano uz podršku države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari