Đedović i Bajatović o izgradnji gasnih interkonekcija sa susedima 1Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović razgovarala je sa generalnim direktorom Javnog preduzeća „Srbijagas“ Dušanom Bajatovićem o toku radova na izgradnji gasne interkonekcije Srbija-Bugarska, gasovodu Niš-Batajnica i gasnoj interkonekciji sa Severnom Makedonijom, saopšteno je danas.

Đedović je rekla da je dosad preduzet niz važnih koraka kako bi izgradnja gasne interkonekcije sa Bugarskom tekla kako je planirano i istakla da je to projekat od posebnog značaja za Srbiju.

– S obzirom da je interkonekcija Srbija-Bugarska od strateške važnosti za energetsku bezbednost naše države, jer ćemo njenom izgradnjom diversifikovati snabdevanje gasom, važno je da se poštuju dati okviri i rokovi, kako bi radovi bili završeni pre početka naredne grejne sezone – naglasila je Đedović.

Generalni direktor Javnog preduzeća „Srbijagas“, Dušan Bajatović, obavestio je ministarku da je planiran obilazak radova na bugarskoj strani gasovoda „kako bismo se uverili da dinamika radova u toj zemlji prati predviđene rokove“.

Na sastanku je razmatrana i realizacija projekta izgradnje gasovoda Niš-Batajnica, jer on predstavlja narednu fazu gasne interkonekcije sa Bugarskom, a razgovarali su i o narednim fazama projekta interkonekcije sa Severnom Makedonijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari