Dodeljena novčana pomoć za razvoj preduzetništva u Beogradu 1Foto: Beoinfo

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je danas ugovore o dodeli finansijskih sredstava za podršku razvoja preduzetništva u 2018. u ukupnom iznosu od dvadeset miliona dinara, koja su posle javnog konkursa i na osnovu rang-liste raspodeljena 21 privrednom subjektu.

Konkurs se sprovodi u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje Grada Beograda, kroz direktnu podršku mikro i malim privrednim subjektima i preduzetnicima za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica i to sa punim radnim vremenom sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, naveo je Veličković, za Beoinfo.

Sredstva po korisniku iznose najviše milion dinara bez PDV i bespovratna su. Kako su precizirali preduzetnici, novac će namenski iskoristiti za nabavku neophodne opreme i mašina, izražavajući ovom prilikom veliku zahvalnost Sekretarijatu za privredu.

Veličković je pozvao preduzetnike sa teritorije Beograda da prate konkurse ovog sekretarijata jer je ovo jedna u nizu subvencija namenjenih njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari