Dozvola za gondolu do Vidovdana ili protest u Beogradu

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, zatražio od Ministarstva dozvole za gradnju na kompletnoj trasi zlatiborske gondole

Ostavite komentar


  1. Gondola je jedna od projekata koji će omogućiti razvoj turizma u gradu Beogradu.

    1. Poštovani, za Vašu informaciju u finansijskoj i turističkoj analizi Plana detaljne regulacije gondole Ušće – Kalemegdan je zapisano, da će se od 1,1 milion turista koji u toku godine posete Beograd, njih 775.000 voziti gondolom. Pored toga u tim analizama je zapisano i da će 1,7 miliona stanovnika Beograd realizovati 1.047.129 vožnji gondolom, dakle ukupno tačno 1.822.129 vožnji gondolom u toku godine. Drugim rečima, da će broj vožnji gondolom biti 65% od broja ukupne populacije od 2,8 miliona (turisti i stanovnici Beograda). Gondola u Londonu »Emirates Air Line« je prošle, 2017. godine imala 1.425.935 prodatih karata, a London je te godine posetilo 19 miliona inostranih turista i 13 miliona domaćih turista, dok sam London bez okoline ima oko 9 miliona stanovnika. Dakle, populacija od oko 41 milion (turisti i stanovnici Londona) je dala samo 3,5% vožnji gondolom. Pored toga, iako London poseti preko 32 miliona turista godišnje, gondolu najviše koriste stanovnici Londona koji ili rade u najvećem evropskom zabavišno-trgovačkom parku »O2 Arena« ili su posetioci tog parka. Gondola Ušće-Kalemegdan je turistička atrakcija samo u izjavama nadležnih, kako Beograda tako i Srbije.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.