Drakulić: Zabranili su isporuku drveta mojoj fabrici 1Foto:N1

Pelet za ogrev je ove godine i pre leta dostigao cenu od 320 do 350 evra za tonu iako se u ovo doba prošle godine prodavao za 160-180 evra.

Proizvođači peleta optužili su Srbijašume da ne poštuje ugovore i ne isporučuje ugovorene količine drveta proizvođačima već po povlašćenim cenama sirovinu prodaje privilegovanim firmama koje onda peletarima prodaju drvo dvostruko skuplje.

Najglasniji u ovim žalbama bio je vlasnik Bio Energy pointa Zoran Drakulić koji je i predsednik Poslovnog kluba Privrednik.

On je danas premijerki Ani Brnabić poslao otvoreno pismo u kom tvrdi da je njegovoj kompaniji zabranjena isporuka drveta.

U nastavku objavljujemo ovo pismo u celosti:

Poštovana predsednice Vlade,

Danas smo obavešteni da su Srbijašume dale usmeni nalog da se našoj firmi, Bio Energy Point, obustavi isporuka drveta.

Upoznati ste da smo najveći proizvođač peleta i da će to dovesti do daljeg pogoršanja na već poremećenom tržištu peleta. Dokle će se tolerisati samovolja jednog čoveka koji je javno preduzeće i javno dobro stavio u lični interes.

MOLIM DA HITNO REAGUJETE!

Ako se situacija odmah ne reši, bićemo primorani da u potpunosti obustavimo proizvodnju i podnesemo tužbu za neisporučeno drvo prošle i ove godine i svu štetu koja će proisteći iz nepoštovanja Ugovora. Takođe ćemo podneti i krivičnu prijavu zbog preprodaje drveta po duploj ceni preko posrednika! Na čiji teret će šteta biti plaćena?

Unapred zahvalan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari