Drastično poskupljenje energije oteralo srpske trgovce strujom u stečaj

Kako se rast cene struje u celoj Evropi odražava na stanje u Srbiji

Ostavite komentar


  1. E pa nigde nema ključnog objasnjenja zasto EPS ne proizvodi nego uvozi struju!!!Naime mudri“ponosni član SNS“,potom odbegli vd direktor EPS od 5.septembra 2012 izvesni Obradović je raskinuo partnerske ugovore koje je zatekao za izgradnju novih elektrana(hidro i ugalj)Kolubaru sa EdF, B 700 MW,Veliku Moravu 170 MW sa RWE,planiranu hidro takođe Bistricu 600 MW koju je EPS planirao sam da gradi,potom niz planiranih elektrana vetra i iz otpada takođe.Dakle preko 1.500 MW novih kapaciteta prekinuo realizaciju,ni 1 MW novih nije realizovao ni on,pa smenjen a ni Grčić koji ga nasledio..I tako punih evo 9 godina..Od izvoznika EPS sad razoren i slomljen od haotične dezorganizacije do ekslozije korupcije,partijskog zapošljavanja,raskida svih ranije do jeseni 2012 snaznih relacija i benefita s EU!!!E to su rezultati vladavine SNS,javašluka..rasula kompanije i nemara osnivača a to je vlada Srbije..Zna se ko je ministar bio i 2012 a evo i sada!!!!Objavite komentar i svima sve jasno

  2. Vuletic je bas kadar da pokaze svoje znanje i domace vaspitanjeKao strucnjak koji prica o trzistu NEKA KAZE CIJE EPS radnika EPSa ili cele Srbije i koje gradio centrale i dalekovode NAROD ili radnici EPSa koji su primali plate .Dali zna da su 90 procenata sela seljaci kupovali bandere kopali rupe i zice i TS a kada dodje struja isti dan sve pripadne EPSu

  3. Ovo je netačno.
    „U poslednjih nekoliko godina inače, ta zemlja najveće količine električne energije dobija upravo iz snage vetra“

  4. Dajte podatke koliko struje trosi „Zijin“ Bor i zelezara Smederevo,bilans projektovanih kapaciteta i stvarne proizvodnje u termo i hidroelektranama kao i kolicine izvezene el.energije pa onda idite u poskupljene.U ovoj zemlji o svim sverama zivota odlucuje SNS a ne struka.

  5. Ma struja je najskuplja u Evropi ali treba još da poskupi bar sto posto Državi trebaju pare .Glasalismo za ovu vladu i netreba dase bunimo a i Bosna slabo stoji finasiski i njoj treba dati stotinak milijona još znači sve mora da poskupi .

  6. Auta na struju… a smanjuje se proizvodnja. Ne podizu se nove elektrane. Sto se ne razmatraju nuklearne…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.