Država i grad beže od odgovornosti za propast RTK 1Foto: PrintScreen

Uprkos nedavnim obećanjima gradonačelnika Radomira Nikolića i mogućnostima koje pruža nedavna uredba Vlade Srbije, prema kojoj lokalne samouprave mogu privremeno da preuzmu elektronske medije sa svoje teritorije u kojima je privatizacija poništena,…

… gradska uprava u Kragujevcu, po svemu sudeći, ne namerava da od nadležnih zatraži preuzimanje Radio-televizije Kragujevac na rok od šest meseci, i u tom roku osposobi tu medijsku kuću za novu privatizaciju.

Rukovodstvo Sindikata „Nezavisnost“ i zaposlene u RTK juče ujutro  je gradski javni pravobranilac obavestio da ne postoje zakonske mogućnosti da grad izmiri svoje finansijske obaveze prema toj medijskoj kući, na ime zakupnine za prostor RTK koji već godinama unazad koristi gradska Poreska uprava. Prema skorašnjoj proceni zaposlenih u RTK, grad na ime zakupnine toj medijskoj kući duguje nekih sedam miliona dinara.

– Mi smo, nakon konsultacija sa našim pravnim zastupnicima,  gradonačelniku Nikoliću i gradskom javnom pravobraniocu hteli da predočimo da postoje zakonske mogućnosti na osnovu kojih grad može da izmiri finansijske obaveze prema našoj firmi. Nismo, međutim, u tome uspeli, jer ne možemo da dođemo ni do gradonačelnika ni do pravobranioca. Otuda više ne znam da li  postoji volja države i grada da pomognu da Radio-televizija Kragujevac opstane. Čini mi se da ne postoji i da nadležni i u državi i u gradu, koji su najodgovorniji za agoniju RTK sada peru ruke od sopstvene odgovornosti – rekao je juče za naš list poverenik UGS „Nezavisnost“ u RTK Goran Antonijević.

Kanal 9 dobio novog vlasnika

Novi vlasnik kragujevačke privatne televizije Kanal 9 od prekjuče je i zvanično Miloš Paunović iz Kovina. Prekjuče je u Privrednom sudu u Kragujevcu potpisan je ugovor, prema kojem je Paunović preuzeo tu medijsku kuću, kupivši je od Agencije za osiguranje depozita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.