Država predala gradu Nišu zemljište Elektronske industrije 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/DS)

Država Srbija predala je gradu Nišu najveći deo zemljišta na području nekadašnje Elektronske industrije tako da će vrlo brzo, možda već za mesec dana, početi radovi na uređenju tog prostora, izjavio je danas gradski većnik zadužen za privredu Vladislav Marjanović.

Prema njegovim rečima, u početku će se raditi na „oplemenjivanju“ prostora Elektronske industrije kako bi dobio izgled industrijskog parka, a potom će početi izgradnja saobraćajnica i saobraćajne infrastrukture.

„Grad će predvideti određena sredstva budžetom za izgradnju infrastukture“, izjavio je Marjanović nakon sastanka radne grupe čiji je zadatak rešavanje problema EI kompleksa i predstavnika firmi koje sada tamo posluju.

Marjanović je rekao da na prostoru nekadašnje Elektronske industrije postoje brojni problemi, od imovinskih preko infrastrukturnih do ekologije.

„Problemi su višedecenijski ali su rešavani ad hok ili nisu rešavani već su gurani pod tepih. Inicijativa za rešavanje tih problema koju smo pokrenuli na predlog Privedno-ekonomskog saveta grada, najozbiljnija je u poslednje dve decenije“, rekao je Marjanović.

On je istakao da su problemi u Elektronskoj višedecenijski, tako da sada ne može da se očekuje da će se rešiti za dve nedelje ili dva meseca.

U EI kompleksu, kako je naveo Marjanović, trenutno radi preko 200 firmi sa oko 5.000 radnika.

Današnjem, drugom po redu sastanku predstavnika radne grupe sa privrednicima novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari