Dušan Vujović: Vlast predstavlja EXPO kao da ćemo da letimo na Mesec za 16 dana

Ostavite komentar


  1. Bravo Vujoviću,sve si rekao sažeto i razumno,pa ko hoće da razume razumeće.

  2. Шта си ти Вујевићу предложио за време своје владавине, има ли неки пројекат?

  3. Ja se bojim da će sve to što će se izgraditi posle EXPO 2027 ostati prazno i neće služiti ničemu kao što propadaju mnogi sportski tereni posle olimpijskih igara.

  4. Kako bivši zna šta ne valja, a nije to znao kada je bio ministar. Tada je kurs evra leteo na mesec pa su on i njegovi kurs sa 60 uspešno lansirali na 120 dinara za evro. To je verovatno rezultat ogromnog znanja, a stabilan kurs je čisto neznanje.
    Za koga je bivši radio tada, za građane sigurno nije.

  5. Ko je ovaj neškolovani što širi defetizam. Da je on lepo doktorirao kao Mali , Šapić , Jorgovanka , Edo , Nikolić……
    Drugu bi on pesmu pevao

  6. Vlast može da nas beskonačno laže i obećava svašta jer je laganje ništa ne košta a i nikom ne odgovara.Narod je glupi i to im uspeva dokle videćemo?

  7. Pa naravno da posle EXSPA mogu da plate i put na mesec, koliko će pokrasti u izgradnji objekata. O analizama opravdanosti pitajte gazdu, šta je sa lopovima iz najužeg kruga dogovorio.

  8. Rast je u investicijama naročito infrastruktura,zar ne gos.bivši ministre?

  9. „Tapšati polotičaru koji govori da je izgradio puteve i železnicu je isto kao kad automatu za novac zahvaljujemo na sopstvenom novcu“ ….šta sa tom infrastrukturom kad se završi expo plodnu njivu u beton iz betona ne raste kukuruz…

  10. Nisam za ovu Vlast ali Vi ste bili duže vreme u njoj i šta ste doprineli boljitku ? Ništa ! Sada kritikujete nešto ( slažen se u potpunosti ) a ne predlažete bolja rešenja.

  11. Po ovoj logici, Glupo je organizovati Olimpijadu ili velike sportcke igre, samo se ganjaju loptom a nista se ne proizvodi??? Ovo pitanje nije jasno prostom coveku, ali svakom iole pismenom coveku je jasno sta je ovakav skup i kakve efekte povlaci. Cinjenica je da ce Srbija izgledati kao prava lepotica, cista ,sa uredjenom infrastrukturom, izgradjenim putevima ,prugama, aerodromima, stadionima, dvoranama, hotelima ,plovilima, brzim vozovima, itd Srbija ce biti blistava, prihvatice ,ugostiti, i ispratiti ogroman broj gostiju, koi ce biti impresionirani srbijom, i vracace se iznova da posecuju nasu prelepu zemlju.

  12. Ovaj covek je penzionerima smanjio penzije na 4 godine (bio je tada ministar finansija i penzije su smanjene na njegov zahtev) pa kad nam je BDP porastao dovoljno da može da pokriva i penzioni sistem on je kao tadasnji ministar finansija bio protiv povratka penzija penzionerima već je hteo da to umanjenje ostane stalno. Na svu sreću tada je MMF rekao da tako ne može jer bi to bilo protivzakonito i da penzije moraju da se vrate na stari nivo. Tada je gospodin Vujovic besan napustio mesto ministra finansija i otišao iz zemlje. I ovo sto prica kako nam je sada zaduživanje poraslo za 87% je čudno da tako govori jedan finansijski stručnjak jer on sigurno zna da je procenat zaduživanja jedne države vezan za nivo BDP te drzave. On je ovde to trebao da objasni a ne da tako zsmagljeno o tome priča. Naše zaduživanje je sada tek malo više od 50% iznosa BDP a u vreme dok je on ovde vodio finansije taj procenat je bio preko 70% BDP. Inače od mnogih finansijskih stručnjaka sam čuo da Srbija treba sada da se više zaduži i da podigne standard gradjana jer što je veći standard gradjana to i ekonomija brže raste. Pogledajte drzave Evrope sve one su zaduzene i preko 80% njihovog BDP a uspešne su u ekonomiji.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.