Elektrodistribucija Srbije: Manipulacije i netačna poređenja u izjavi Miroslava Aleksića 1Foto: Aleksandar Veljkovic

„U izjavi političara Miroslava Aleksića u emisiji „Utisak nedelje“ o povećanoj ceni nabavke očitavanja brojila Elektrodistribucije Srbije, po ko zna koji put se manipuliše podacima i iznose netačna poređenja, kako bi se u javnosti stvorila lažna slika“, saopštila je danas Elektrodistribucija Srbije povodom Aleksićevih izjava u sinoćnoj emisiji.

„Tako je pre dve godine Aleksićevom stranačkom kolegi Borislavu Novakoviću, čija je biografija odavno uprljana, problem bila izmišljena cena očitavanja od 132 dinara po brojilu o kojoj je pričao na sva zvona. Kako je sada nestala cena od 132 dinara za predhodnu nabavku očitavanja i servirana neka nova samo radi lažnog poređenja? Zašto je sada problem cena od 75 dinara, dve godine kasnije i u vreme kada su povećane cene svih usluga na tržištu?“, navode u EDB-u.
 
„Takođe, Aleksić bi trebalo da zna da od povećanja cene električne energije prihod ostvaruje snabdevač, a trošak očitavanja snosi Elektrodistribucija, dakle cena očitavanja ne utiče na najavljeno poskupljenje električne energije.
I u prethodnim godinama delu opozicije problem je predstavljala bilo koja firma koja očitava brojila, bez ikakve argumentacije, samo u cilju besmislenih napada.
U nabavci koju pominje Aleksić, upravo u interesu građana, detaljno je navedeno da se traži ispunjenje više uslova za tačno očitavanje brojila, ali i standard od više od 99 odsto očitanih mernih mesta.
 
Elektrodistribucija Srbije posluje isključivo u skladu sa važećim zakonima i strogo poštuje sve propise u oblasti javnih nabavki. Uslovi za učešće ponuđača u postupcima javnih nabavki uvek su postavljeni tako da se izabere najpovoljnija ponuda prilagođena potrebama kompanije u korist građana Srbije i pouzdanosti i stabilnosti distribucije električne energije, kao delatnosti od opšteg interesa. Svi koji zadovoljavaju osnovne kriterijume dobrodošli su da učestvuju u postupcima javnih nabavki koje raspisuje Elektrodistribucija Srbije, a u skladu sa zakonom čitav postupak se i objavljuje na zvaničnom portalu Uprave za javne nabavke. 
 
Elektrodistribucija Srbije neće dozvoliti iznošenje neistina i izvrtanje činjenica u tuđoj promociji i poziva aktere političke kampanje da ne koriste manipulacije zarad jeftinih poena, jer je istina dokaziva“, zaključuju u Elektrodistribuciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari