ESG lideri konkurs za inovativne i ekološki posvećene pojedince i organizacije 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Prvi put u Srbiji mikro, mala i srednja preduzeća, velike kompanije, organizacije i pojedinci imaće priliku da budu deo jedinstvenog konkursa ESG lideri, zahvaljujući kojem će biti nagrađivani oni koji kroz unapređenje strateških vizija za održivi razvoj, primenu inovativnih i ekološki prihvatljivih rešenja ili kreiranje obrazovnih programa doprinose društvenoj i ekonomskoj zelenoj transformaciji.

ESG lideri konkurs pokrenuće kompanija PwC Srbija u prvom kvartalu 2024.godine, a sva preduzeća i organizacije registrovane u Srbiji mogu da konkurišu u nekoj od kategorija, ili istovremeno u sve tri kategorije: Strategija, Inovacije i obrazovni program.

Udruženja, fondacije i organizacije od opšteg interesa, čiji je cilj rad u pravcu održivog razvoja, mogu da konkurišu samo u kategoriji „Obrazovni program“, dok fizička lica mogu da u konkurišu u njima namenjenoj kategoriji „Lider u održivom razvoju“.

Prijave za konkurs biće ocenjene od strane nezavisnog i nepristranog stručnog žirija sastavljenog od stručnjaka iz oblasti ESG i filantropije, finansijskih tržišta, nauke i inovacija.

Žiri će izvršiti stručnu procenu prijava, obezbeđujući nezavisnost i integritet u procesu ocenjivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari