Formira se turistička regija Kopaonik 1 Foto: Skijališta Srbije

Tri grada i sedam opština iz Raškog, Resavskog i Topličkog okruga potpisali su Sporazum o formiranju turističke regije Kopaonik.

Predstavnici Novog Pazara, Kraljeva i Kruševca i opština Aleksandrovac, Brus, Blace, Vrnjačka Banja, Raška, Kuršumlija i Trstenik potpisali su dokument o zajedničkom razvoju turizma u ovom delu Srbije i zajedničkim nastupima na domaćim i inostranim turističkim manifestacijama.

Sporazuma garantuje kvalitetnu saradnju i popularizaciju turizma. Osim toga, konkurisanje za sredstva kod nadležnog ministarstva i inostranih donatora biće znatno jednostavnije, kaže gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Potpisnici ovog dokumenta pred turiste će izaći sa objedinjenim ponudama planinskog i banjskog turizma, kulturnog nasleđa i manifestacija koje imaju organizacionu tradiciju.

Turistička organizacija Novog Pazara (TONP) beleži sve veći broj turista. Na kraju prošle godine zabeleženo je za preko 25 odsto više posetilaca nego prethodne godine. Najviše posetilaca bilo je iz zemalja u regionu, iz Turske i Rusije. Novi Pazar je, prošle godine, na nacionalnom konkursu proglašen za izuzetnu destinaciju Evrope – EDEN. U pet izuzetnih destinacija osim Novog Pazara, sa svojom ponudom našla se i opština Kuršumlija, jedna od članica turističke regije Kopaonik.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Formira se turistička regija Kopaonik”

  1. Vreme je bilo za formiranje takve regije ali se nadamo da će se pogasiti tkz . Gradske i opštinske turističke organizacije koje su kamen oko vrata budžetima .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.