Gde će biti sindikati 1. maja? 1Arhiva Foto: M.M./ATAImages

Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ obeležiće Međunarodni praznik rada – Prvi maj na Platou Dimitrija Tucovića, Trg Slavija u Beogradu, pod sloganom „Za demokratski i radnički restart“, gde će govoriti o funkcionisanju institucija u Srbiji i kako treba da izgleda država.

Na tom skupu, koji će 1. maja početi u 12.00, članovi sindikata govoriće i o inicijativi za uspostavljanje sudova, predlogu za uvođenje progresivnog oporezivanja, predlogu novog Zakona o radu, javnim preduzećima, zdravstvu, socijalnoj zaštiti i školstvu.

„U novembru ćemo obeležiti 33 godine sindikalnog aktivizma, ponosni na ono što smo uradili u prošlosti i hrabro ulazeći u budućnost. A da bi ta budućnost bila onakva kakvoj težimo, mi se svakodnevno borimo za prava naših članova i članica, za njihove bolje uslove života i rada, jer sindikalna borba za radnike i radnice je borba za bolju Srbiju“, navodi se u Prvomajskom proglasu „Nezavisnosti“.

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) najavio je da povodom Prvog maja neće organizovati protese već skupove u gradovima na kojima će razgovarati o problemima radnika.

Skup u Beogradu će početi u 11.00 na Adi Ciganliji pod nazivom „Udružimo se u borbi za radnička prava“.

Članovi SSSS će sa građanima razgovarati i o perspektivama tržišta rada, penzionoj politici, predlogu izmena Zakona o radu i zaštiti prava radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari