Gigatron hakovan, ne radi onlajn prodaja 1foto: Shutterstock/BalkansCat

Kompanija Gigatron obavestila je danas svoje kupce da je prethodnih dana bila izložena snažnom sajber napadu na internu infrastrukturu što je prouzrokovalo tehničke probleme u radu.

Oni su obavestili da će kupovina putem onlajn prodavnice i putem Halo Shop-a će biti omogućena u najkraćim rokovima.

„Zahvaljujući pravovremenoj, brzoj i stručnoj reakciji, IT inženjeri kompanije Gigatron su onemogućili ovaj pokušaj i sprečili šire posledice“, poručili su iz ovog lanca elektronske opreme i bele tehnike.

Oni navode da su preventivno obustavili rad određenih sektora kako bi se u potpunosti integrisali unapređeni i novi najsavremeniji sistemi zaštite, sa ciljem da se u budućnosti još brže i efikasnije odgovori na pokušaje ugrožavanja poslovanja i bezbednosti.

„Kompanija Gigatron se zahvaljuje svim kupcima na strpljenju i razumevanju za nastalu situaciju. Bitno je da naglasimo da je svim kupcima u Gigatron maloprodajnim objektima omogućena poseta, kupovina i ostvarivanje svih drugih prava bez prekida“, kažu oni.

Oni su zamolili kupce koji su započeli kupovinu putem onlajn prodavnice u prethodnom periodu, a kod kojih još uvek nije došlo do isporuke za strpljenje i da pošalju podatke o svojoj kupovini na imejl za podršku kupcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari