Gođevac: Vlast snižava cenu 'Lasti' uoči privatizacije 1Foto: Danas

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac ocenila je danas da ova gradska vlast umesto da razvija državne i gradske autoprevoznike, čini sve ne bi li ih ugasila ili umanjila vrednost pred prodaju, kao što to sada čini sa ‘Lastom’.

Kako je navela u pisanoj izjavi, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je „Lasti“ praktično objavio rat tvrdnjom da krši ugovor, iako taj prevoznik tvrdi da toga nije bilo, već da im grad nameće neprofitabilne rute, tako da su u poslednjim godinama ostali bez značajnih linija od kojih su neke dodeljene privatnim prevoznicima.

Ona je istakla da Vesić „vešto zanemaruje i ne pominje činjenicu da je Grad Beograd treći po veličini akcionar u Lasti sa 11 odsto, a većinski vlasnik je država“.

„Privatizacija ‘Laste’ je najavljena za 2022. godinu, kao ‘najveći zalogaj’ na tržištu. Jasno je da je vrednost ‘Laste’ bez ugovora sa Beogradom bitno niža. Beogradu to ne ide u korist, a kome ide? Odgovorna vlast vodi računa o poslovanju firmi u kojima ima vlasništvo, ne otežava im poslovanje, a svakako im ne snižava vrednost pred najavljenu prodaju“, naglasila je Gođevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari