Gojković: Paviljon Srbije na Dubai ekspo za tri meseca posetilo 500.000 ljudi 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković je danas u Dubaiju rekla da je paviljon Srbije na sajmu „Dubai ekspo 2020“ u poslednja tri meseca posetilo 500.000 ljudi.

Ona je, tokom obilaska tog paviljona naglasila značaj predstavljanja Srbije na toj vodećoj svetskoj manifestaciji, prenelo je Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Gojković je čestitala timu koji je pripremio izložbu iz koje se, kako je navela, „vidi spoj naše prošlosti, sadašnjosti, i budućnosti moderne Srbije“.

Istakla je da interesovanje brojnih posetilaca za paviljon Srbije potvrđuje važnost predstavljanja na prestižnoj svetskoj manifesti.

„U poslednja tri meseca ovde je prošlo čak 500.000 ljudi, uglavnom stranaca, koji možda i nisu znali koliko je slavnih ličnosti obeležilo istoriju čovečanstva kako iz domena modernih tehnologija, tako i iz sporta i umetnosti, a koji upravo potiču iz Srbije“, rekla je ona.

Istakla je da predstavljanje Srbije prikazuje „spoj modernog sa vinčanskom kulturom“, sa, kako je navela, Nikolom Teslom, sa Emirom Kusturicom i mnogim drugima, kao što su slikarka Nadežda Petrović, teniser Novak Đoković i košarkaš Nikola Jokić.

„Sigurna sam da svi koji posete srpski paviljon mogu da se uvere šta to Srbija danas u modernom svetu može da predstavlja“, rekla je Gojković, prenelo je resorno ministarstvo na svom sajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari