Zlatiborskoj „Gold gondoli“ dodeljen „Turistički cvet“ 1Gold gondola/Foto: Nenad Kovačević

Najprestižnije domaće turističko priznanje „Turistički cvet“, koje dodeljuje Turistička organizacija Srbije, pripalo je zlatiborskoj panoramskoj žičari „Gold gondoli“.

Nagrada je dodeljena u, kako je navedeno, kategoriji organizacija za doprinos unapređivanju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

Ista priznanja, ali u drugim kategorijama, juče su u Beogradu, dodeljene i drugim organizacijama, manifestacijama, agencijama i pojedincima.

„Gold gondola“, od početka ove godine, povezuje centar Zlatibora i vrh Tornika, ima  međustanicu kod Ribničkog jezera i, bez obzira na epidemiju korona virusa, ne prestaje da privlači veliku pažnju turista.

Najduža jednoužna žičara na svetu, sa skoro devet kilometara dugom trasom, čiju gradnju je Opština Čajetina sama finanirala sa 13 miliona evra iz lokalnog budžeta i kredita, za nepunu godinu je postala jedna od najposećenijih turistčkih atrakcija u Srbiji.

Zlatiborskoj „Gold gondoli“ dodeljen „Turistički cvet“ 2
Gold gondola, Tornik/Foto: Nenad Kovačević

Od 14. januara ove godine, kada je puštena u rad, kako su objasnili direktorka JP Gold gondola Bojana Božanić i izvršni direktor tog preduzeća  Milomir Tucović, koji su primili nagradu, prevezla je više od 200.000 putnika.

Zlatiborska žičara može da preveze 600 putnika u 55 kabina tokom jednog sata, a vožnja traje 25 minuta u jednom pravcu.

U užičkom regionu, osim zlatiborske žičare, nagradu je dobio i Ranko Milanović iz Nacionalnog parka Tara, kao najbolji pojedinac u turizmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari