Goran Vesić prisustvovao proslavi prve godišnjice voza "Soko" 1Foto: Stefan Simonović

Na železničkoj stanici Beograd Centar danas je obeležena je prva godišnjica voza „Soko“. Događaju su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i v.d. direktor ,,Srbija voza“ Ivan Bulajić.

Ministar Vesić  je rekao  da je za godinu dana skoro tri miliona putnika putovalo prugom Beograd- Novi Sad i da je voz na ovoj relaciji postao najpopularniji vid prevoza.

„Trenutno gradimo prugu između Novog Sada i Subotice u dužini od 108 kilometara koja će biti gotova do kraja 2024. godine. Zajedno sa Evropskom Unijom, Evropskom investicionom bankom i Evropskom bankom za obnovu i razvoj, potpisali smo ugovor za izgradnju pruge između Beograda i Niša, što je novih 228 kilometara. Kada sve te pruge budu završene, i ona prema Subotici, i ona prema Nišu, u narednih četiri do pet godina ćemo imati 411 kilometara brzih pruga. Završetkom poslednjeg dela od 88 kilometara prema Preševu imaćemo ukupno 499 kilometara brzih pruga“, rekao Goran Vesić

Vesić je dodao i da se trenutno projektuje deonica pruge od Beograda do Šida koji će biti deo brze pruge Beograd-Beč preko Ljubljane i Zagreba i ići će do Italije.

„Sve ovo pokazuje da ćemo imati jednu potpuno novu budućnost kada je u pitanju železnica u Srbiji i da će građani moći, na primer, da za 3 sata i 45 minuta budu u Budimpešti i da za oko 3 sata budu u Skoplju, što je sada nemoguće“, zaključio je Vesić.

Ivan Bulajić, v.d. direktor Srbija voza, naglasio da će Srbija voz u narednom periodu nastaviti da radi na unapređenju korisničkog iskustva kako bi se putnicima na svim linijama ponudio novi savremeni doživljaj putovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari