Grad Pirot priprema lokaciju za ''Lidl'' 1Gradonačelnik Pirota Vlada Vasić Foto: Z. Panić

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je izjavio da Gradska uprava uveliko radi na izgradnji infrastrukture neophodne za početak izgradnje LIDL-a u Pirotu.

Vasić je posle početka radova na izgradnji kompleksa stambeno-poslovnog prostora “Zapadni Kej” , rekao da su zahtevi investitora za izgradnju  objekta poznatog trgovinskog nemačkog lanca na lokaciji blizu ovog budućeg kompleksa zgrada i mosta “Gazela“, ispunjeni.

– Za nas je to veoma značajno što će ovaj nemački trgovinski lanac imati svoj objekat u Pirotu , zbog zapošljavanja, rejtinga grada, konkurencije… Dakle, grad se razvija.  Zahtevi investitora LIDL-a su ispunjenji a to su bili zahtevi na uspostavljanju bolje infrastrukture. Zbog toga smo razmenili zemljište sa investitorom, radi se krak Ulice Vojvode Mišića, radi se rasveta i kišna kanalizacija. Sve će to biti na korist građana. To je jedan od preduslova koji su nama postavili da bio gradili ovaj objekat- rekao je Vasić.

Vasić dodaje da su spremni da to rade i za druge investitore.

– U junu očekujem da donesemo odluku o prodaji zemljišta investitorima u Industrijskom parku gde je  zemljište kompletno infrastrukturno opremljeno. To je nešto normalno što lokalna samouprava radi za investitore i da stvora uslove da oni nastave gradnju  novih trgovinskih i proizvodnih  objekata u gradu- rekao je Vasić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari