Gradsko veće u Vranju usvojilo bužet za sledeću godinu 1Foto: vranje.org.rs

Članovi Gradskog veća u Vranju usvojili su Nacrt Odluke o budžetu za 2023. godinu, kojim je ustanovljeno da su prihodi i primanja u iznosu od oko 3,22 milijarde, a rashodi oko 3,28 milijarde, saopštio je većnik za budžet i finansije, Bojan Kostić.

Članovi Gradskog veća, na 116. sednici, usvojili su Nacrt Odluke o budžetu grada Vranja za sledeću godinu.

„Odlukom o budžetu su utvrđeni prihodi i primanja u iznosu od oko 3,22 milijarde dinara, odnosno 13,6 odsto više od početnog budžeta u ovoj godini. Rashodi su u iznosu od oko 3,28 milijarde, odnosno 11,5 odsto u odnosu na početni budžet u tekućoj godini. Tako se dolazi do fiskalnog deficita od oko 55,2 miliona dinara, što je učešće od 1,7 odsto u prihodima lokalne samouprave“, istakao je Kostić.

Dodao je da se lokalna samouprava, planirajući budžet za sledeću godinu, „rukovodila principima opreznosti i strpljenja, s obzirom na uslove u kojima poslujemo i izazove sa kojima se susrećemo“.

„Trudili smo se da imamo realnu projekciju prihoda i da imamo spremne projekte koje bi u toku godine, kandidovanjem istih kod nadležnih ministarstava i donatora, pokušali da realizujemo“, rekao je Kostić.

Članovi Gradskog veća su na ovoj sednici podržali i formiranje jedinstvenog upravnog mesta, koje će služiti da građani mogu da, na jednom mestu, ostvaruju svoja prava.

„To jedinstveno upravno mesto nalaziće se u Uslužnom centru Gradske uprave, imaće četiri šaltera i kol-centar. Treba naglasiti da je od 174 opštine na teritoriji Srbije, Grad Vranje šesta lokalna samouprava koja formira jedinstveno upravno mesto, gde će na jednom mestu građani moći da ostvaruju svoja prava“, istakla je većnica za socijalna pitanja i lokalnu samoupravu, Danijela Milosavljević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari