Hotel "Holiday Inn Express" stiže u Suboticu, gradnja počinje na proleće 1Foto: Zvaničan sajt Grada Subotice

U Subotici je danas zaključen ugovor između subotičke kompanije „SMB Gradnja“ i poznate svetske hotelske kompanije „InterContinental Hotel Group“ (IHG) o izgradnji hotela „Holiday Inn Express Subotica“.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Grada Subotice, ugovor o izgradnji ovog hotela potpisali su u ime investitora Predrag Petričević, direktor kompanije „SMB Gradnja“, a u ime kompanije IHG Živorad Vasić, direktor razvoja za Balkan.

Potpisivanju ugovora, u Zelenoj sali Gradske kuće, prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sa saradnicima.

„Grad Subotica će dobiti hotel prestižnog internacionalnog brenda koji će se zvati ’Holiday Inn Express Subotica’. To će biti treći hotel ovog brenda u Srbiji, posle Beograda i Kragujevca. Biće izgrađen hotel koji će se prostirati na više od 4.000 kvadratnih metara, a raspolagaće sa 102 smeštajne jedinice, kao i svim ostalim potrebnim sadržajima koje ovaj brend zahteva. Hotel će biti izgrađen u strogom centru grada, kod Otvorenog univerziteta, na prostoru koji je trenutno prazan i prilično devastiran, i nakon njegovog otvaranja ta slika će biti potpuno izmenjena“, rekao je Bakić.

U ime „SMB Gradnje“ prisutnima se obratio Miroslav Petričević, koji je naveo da će se sa radovima krenuti u aprilu 2023. godine i da bi hotel trebalo da bude izgrađen u roku od dve godine.

Živorad Vasić je izrazio zahvalnost investitoru, kompaniji „SMB Gradnja“, što je u IHG grupi prepoznala partnera, kao i gradonačelniku Bakiću i njegovom timu na pruženoj podršci.

„Mislim da nova radna mesta, ovako veliki broj kvadrata, nova sala za svadbu, za strance, za taksije, restorane će biti fantastična stvar za Suboticu. U roku od dve godine imaćemo jedan sjajan hotel koji će krasiti ovaj divan grad. Dovesti IHG u Suboticu, svakako, nije bilo lako, ali ovaj hotel će možda biti i 7000. hotel kada ga zajedno budemo otvarali i presecali vrpcu. U zavisnosti od cene čelika i građevinskog materijala, u izgradnju ovog hotela sa četiri zvezdice trenutno je predviđeno da se investira između 15 i 20 miliona evra. Želim još jednom da se zahvalim Gradu Subotici na svim lepim stvarima koje je uradio tokom ove dve godine“, zaključio je Vasić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari